Na degelijk onderzoek en persoonlijk tig wielerhoroscopen geanalyseerd te hebben, ben ik in staat om van elke wielrenner een kernachtige beschrijving te geven over zijn of haar wieleraanleg, gebaseerd op de persoonlijke geboortehoroscoop. Vragen over, ben ik een ronderenner?, een eendaagse renner? of beiden? Hoe is mijn natuurlijk herstelvermogen?, mijn sprintcapaciteiten ? etc.etc.

Wielrennen valt onder het teken Maagd

Maagd is een beweeglijk aarde teken met als heerser Mercurius.

Maagden zijn over het algemeen pezig en gespierd, doorgaans klein of tenger van gestalte.

Zij zijn van alle tekens het meest bereid om hard te werken, flink wat arbeid te verzetten en hebben vaak meer kracht dan dat de fragiele verschijning doet vermoeden.Positief zijn ze kritisch op voeding en gezondheid. Mercurius, hieronder vallen transport, communicatie etc. alle verplaatsingen van A naar B. De karavaan verplaatst het aardse slijk, reclame van de geldschieters, van plaats A naar plaats B. De renner is afhankelijk (vissen).

Maagd is arbeid en Mercurius is de weg. De arbeiders van de weg, populair vertaalt de slaven van de weg.

De fiets (Mercurius) werd in de laatste jaren op maagdelijke wijze geperfectioneerd zodat gedetailleerde belangrijke verbeteringen tot grotere snelheden hebben geleid.Het maagd type heeft als aarde teken een enorm waarnemingsvermogen, hij dient als wielrenner een helder beeld te hebben van wat er achter, zijwaarts en voor hem bevind.Hij weet waar zijn fiets zich bevindt en wat er met de omgeving gebeurd.De renner in het peloton gebruikt zijn dynamische visuele vermogens om zich een nauwkeurig beeld te verschaffen van wat er rondom hem heen gaande is. Hij kent de positie van de fiets die enkele centimeters van hem meerijdt, ziet obstakels op, en de loop van de weg. Het gezichtsvermogen is van groot belang om gaten en andere gevaren in het wegdek snel te zien. Hij moet handig kunnen laveren tussen voertuigen renners en andere meerijdende objecten in de karavaan.Zonder om te kijken weet de renner wanneer en waar een motor of auto van de organisatie hem inhaalt.Kortom hij let op alle details.De renner ziet in één oogopslag welk verzet de tegenstander heeft gestoken en de complete renner voelt intuïtief aan (vissen) of een renner er doorheen zit Net als bij andere sporten is de motorische vaardigheid van de toprenner hoog ontwikkeld. De renner is in staat om heel precies en nauwkeurige manoeuvres uit te voeren. Handigheid hoort bij de heersende planeet Mercurius.De criteriumrenner welke steevast op enkele centimeters van de stoeprand door de bocht gaat.

Het wielrennen vereist ook intelligentie (Mercurius) voor het nodige koersinzicht.Hij moet de specifieke praktische mogelijkheden van zijn lichaam kennen om zijn tactiek vast te kunnen stellen. De renner moet zich snel kunnen aanpassen aan tempoversnellingen, ritmeveranderingen, splijtende demarrages, windrichtingen en veranderde omstandigheden van de weg zoals een nat en droog wegdek.

Topwielrenners moeten een geweldig hart (Zon) en longcapaciteit (Mercurius) hebben voor de plotselinge energievretende ontsnappingen en beklimmingen. De hoeveelheid lucht die in een fractie van tijd in en uit de longen gevoerd moet kunnen worden is erg hoog.De snelheid van zuurstof toevoer en het hersteltempo zijn van enorm belang.

Bijna 90 percent van de energie is voor het overwinnen van de luchtweerstand. Het lichaam moet dus vooral smal en gestroomlijnd zijn. Toprenners hebben ook vaak lange, dunne armen en grote voeten (Vissen), de aërodynamische zit kan op allerlei manieren aangepast worden.Sprinters zijn over het algemeen gespierder, dan klassementsrenners.

De spieren geven een nauwkeurige begrenzing aan voor de verschillende disciplines; de baanrenner is vaak een sprinter en bezit over veel kracht om het tempo heel snel op te voeren. Mars in een vuur of explosief teken geplaatst geeft deze mogelijkheden, zijn spieren bevatten veel snelle vezels.Hij moet ook over de hoogst mogelijke trapfrequentie beschikken. In tegenstelling tot de baansprinter zijn de wegsprinters aangewezen op de timing zij moeten het enige juiste moment kiezen voor de beslissende jump. Hier is het de gevoelsactie, reageert op reacties, welke bepalend is. Mars in een waterteken.

Het groter percentage aan langzame spiervezels tref je aan bij de tijdrijder, degene die alléén uit het peloton ontsnapt en lange solo’s rijdt. Vaak staat Mars in een traag teken, een teken met veel uithoudingsvermogen. Dit vind je ook terug bij de klassementsrenner, ook bij de klimmer die over meer langzame spiervezels beschikt. De rasechte klimmer heeft bovendien lichte botten (Saturnus in een luchtteken of huis) is klein en tenger van gestalte. Bovendien zie je, bij de klimmers, vaak een Saturnus aspect met Pluto, vooral ingaand. Dit vermindert de zwaartekracht.

Mars, de planeet van de spieractie, en zijn positie is van groot belang.

De persoonlijke horoscoop geeft de specifieke verschillen van de renner.

Een wielrenner (Maagd) met de Zon in Ram, dus van sterrenbeeld Ram zal door zijn snelle geestelijke instelling rap de aanval zoeken, hij heeft moeite met het onderdrukken van zijn aanvallende impulsen.

In mijn optiek hoort wielrennen dus onder het teken Maagd temeer daar het tegenoverliggende teken, het enigszins mysterieuze Vissen (positief; de tegenhanger en aanvulling, negatief de vijand) is. Alle Maagd en Vissenkenmerken zijn in de wielrennerij meer dan herkenbaar aanwezig. Het teken Vissen is dan ook onlosmakelijk verbonden met het wielerteken Maagd.

Het tegenoverliggende teken in de zodiak is de aanvulling van de ander.De eigenschappen welk de één heeft, mist de ander. Ben je volledig dan heb je beide ontwikkeld.

Positief gezien kunnen Vissen (heerser Neptunus) enorm lijden, afzien en zich opofferen. Is in staat zich persoonlijk helemaal weg te cijferen voor het ideaal. Is in staat zich, bijna hypnotisch, in te leven in zijn sportillusie. Kan duizend doden sterven voor de uiteindelijke zege.

Negatief wordt Vissen geassocieerd met doping, verslaving, alcohol en druggebruik. Zaken welke zich vaak in afzondering, achter de schermen afspelen. Bedrog, zelfbedrog, misleiding en de schijnwereld zijn allemaal negatieve Vissen en Neptunus aangelegenheden. De “nep”.

De Maagd als wielrenner zal dus om compleet te zijn enorm moeten kunnen afzien, lijden en zich volledig opofferen voor de overwinning of het resultaat. Mist hij echter deze aanvullende karakter mogelijkheden dan zal hij snel geneigd zijn op zoek te gaan naar negatieve “aanvullingen”.

Het ligt voor de hand dat dan de doping zijn intrede doet bij deze sporter. Als slaaf van zijn sponsor en dirigerende ploegleider zal er ook vaak geen andere keus over blijven, want zwakke momenten kent elke sporter.

Hieruit blijkt, dat het juist de wielersport is, welke steeds weer geassocieerd wordt met doping.

Uit onderzoek blijkt dat veel wielrenners het teken Maagd als Ascendant of de heerser van de Ascendant in het teken Maagd hebben. Ook een aspect op de Ascendant met planeten uit het wielerteken Maagd of 6e huis.