Schaatsen Weegschaal

Schaatsen valt onder het hoofdteken Weegschaal omdat de balans één van de belangrijkste elementen is van de schaatstechniek.De schaatser is net als de weegschaal constant op zoek naar de balans en dán plotseling als de bascule het moment van evenwicht heeft, schaatst hij het wereldrecord. Volgens Henk Gemser dien je “dansend”over het ijs te gaan.Verder zijn de waterelementen voor het nodige gevoel van onschatbare waarden. Saturnus, bevriest het water en dient als basis voor de omstandigheden. Saturnus en aarde tekens geven de nodige stabiliteit aan de schaatser. Eveneens ondersteunt Saturnus door zijn zwaartekracht, in de vallende beweging, de afzet kracht. Om als schaatser completer te worden dienen de eigenschappen van het tegenoverliggende teken Ram aanwezig te zijn. Het wedstrijdmoment is zijn natuurlijk klimaat, onder de dan aanwezige omstandigheden moet er gepresteerd worden.Er dient in ruime mate energie, voor de afzet (vooral aan het begin van de afzet) aanwezig te zijn, en is de start, het begin (Ram), voor de verschillende disciplines van cruciaal belang.Ook moet een wedstrijdschaatser de risico’s durven nemen om vrijmoedig, spontaan en agressief de strijd aan te gaan.

Voor de sprinter (Jan Bos)zijn meer snelle vezels van belang en voor de elfsteden rijder (Everth van Benthum) meer langzame.

Horoscoop van Evert van Benthem, 21-11-1958   15.10 uur St.Jansklooster.

Het teken Ram als Ascendant met de sportplaneet Mars in het vaste en volhoudende aarde teken Stier. Dit geeft Evert een groot uithoudingsvermogen die eenmaal in gang gezet niet meer ophoudt. Mars in Stier geeft hem trage krachtige dieselspieren.

De reputatie, Steenbok op de Midhemel, komt van de ijskoude Saturnus geplaatst in het 9e huis van sport en het buitenland.Door de driehoek van Saturnus met de Ascendant gaat de reputatie hand in hand met zijn (sport) persoonlijkheid.