Tennis Tweelingen

Het tennissen valt onder het teken Tweelingen. Het teken zegt het al er zijn er twee. Bij tennis speelt twee een belangrijke rol, voor het spel heb je twee spelers nodig, als techniek heb je een forehand en een backhand, je hebt per speelhelft twee service vakken en je mag twee opslagen in dat vak doen, verder heb je twee speelhelften en kun je aan dubbelspel doen. Tennis wordt indoor en outdoor gespeeld en er zijn gravel en grasbanen. In geen enkele andere sport worden er zoveel discussies gevoerd over het wel of niet “in” zijn van de bal. De leugentjes om eigen bestwil zijn nergens zo frequent als in de tennissport.Omdat het getal twee er zo nadrukkelijk is lijkt het logisch dat ook de Maan (Kreeft), het gevoel, erbij betrokken zal zijn. Tenslotte is bij Tweelingen alles dubbel dus ook twee tekens.

 - Steffie Graf het duitse tenniswonder is op en top Tweeling -. (De dominante tekens in tennis zijn naast vooral Tweelingen dus öök Kreeft en natuurlijk de tegenhanger Boogschutter).

Een goede slag techniek is de basis van het tennis, daarnaast is er een heel snelle wisseling van concentratie en heeft tennis te maken met een geestelijke spanning, verder vereist het een behoorlijke behendigheid en een goede lichaamscoördinatie. Allemaal zaken welke onder de planeet Mercurius vallen, de heerser van het teken Tweelingen. Zo moet een tennisser in deze hand-oog sport goed kunnen anticiperen.Voor de plotselinge explosieve snelheid zijn snelle, aanpassende, spiervezels nodig. Verder is een onbeperkte bewegingsvrijheid van het schoudergewricht (Mercurius) noodzakelijk voor een goede slagtechniek. Voor het goede balgevoel is het element water erg wenselijk.

De tegenhanger van Tweelingen is het teken Boogschutter, om completer te worden in het tennis moeten de hieronder volgende Boogschutter eigenschappen aangesproken worden. Het zich constant kunnen focussen op de boog van de bal is hierbij van het grootste belang voor het verkrijgen van de juiste timing. De opslag ligt aan de basis en moet dus altijd doeltreffend zijn. Verder spelen bij de techniek de heupen een belangrijke rol, het goed kunnen indraaien van de heupen is van groot belang voor de lengte en de kracht van de slag.

Horoscoop van Steffie Graf, 14-6-1969  4.40 uur, Mannheim.

Tweelingen persoonlijkheid met de heersende planeet Mercurius in het tennisteken Tweelingen.

Ascendant Tweelingen dus, waarbij Mercurius hoort. Ook de Maan het – (tennis)gevoel - en de Zon - haar zelfuitdrukking - staan in het teken Tweelingen. Het twaalfde huis wordt mede beheerst door de liefdesplaneet Venus, deze is geplaatst in het aardse teken Stier in het 11e “wereldhuis”. Mercurius geeft aan dat Steffie super snel acteert en met Mars, in Boogschutter, is zij enorm fanatiek en speelt met snelle doelgerichte acties.

Haar maatschappelijke reputatie (MC in Waterman) geeft een beeld van plotselinge, onverwachte, gebeurtenissen. Beter gezegd, er treden soms plotseling voorvallen, van haar verleden, uit de anonimiteit. Dit is ook het geval met liefdesaffaires.Haar maatschappelijk aanzien is in disharmonie met de werkelijke, anonieme, geaardheid. Met andere woorden er is een ander beeld van haar dan dat zij werkelijk is.

Haar dagelijkse werk wordt mede beheerst door de dwingende planeet Pluto als heerser van het 6e huis (hoorn 6 op Schorpioen). Pluto staat in huis 4 - haar afkomst – hetgeen haar reputatie onder spanning zet. De conjunctie Jupiter met Pluto geeft een enorme suggestieve kracht, waar bij het vierkant met de Zon een overspanning kan geven door overdrijving.

De stand van Jupiter geeft herstelmogelijkheden via zuiver voeding en reinigende behandelingen.