De eerste voetbalclub werd opgericht in Sheffield op 24-10-1857 om 12:30 uur.Als ascendant het teken Steenbok met de heerser ervan, Saturnus, in het waterteken Kreeft. De Maan behorende bij het teken Kreeft staat vervolgens op de ascendant in het teken Steenbok. De combinatie van de tekens geeft overduidelijk een wisselwerking tussen emotie en het gevoel (Kreeft), met de systemen en tactiek (Steenbok). Bovendien is deze sport met de Maan in het eerste huis natuurlijk als een emotionele volkssport geboren en door dezelfde Maanpositie en heer ascendant in het zevende huis, bovendien een publiekssport.Er dient in deze sport dus een duidelijke balans te zijn tussen emotie, tactiek en systeem, tussen ontspanning en concentratie. Ontbreekt de emotie, door bijvoorbeeld te spelen volgens een te star systeem of erger een verdedigend systeem, dan wordt het spel doods en wordt het gevoelige Maan publiek teleurgesteld (Maan in Steenbok)

De wedstrijden worden thuis (Kreeft) en uit (Steenbok) gespeeld.Het overbekende voetbalknie komt van de planeet Saturnus welke hoort bij het teken Steenbok.

De arbitrage, Saturnus in Kreeft, is onderhevig aan beïnvloeding door het gevoel de sfeer en het publiek. Speelt een ploeg thuis, dan is er het veilige thuisgevoel van de Kreeftploeg een situatie waar de Kreeft zich optimaal voelt. Een té Saturnale scheidsrechter zal altijd teveel op de regel en defensief fluiten. Risicoloos en onvoordelig voor de aanvaller.

Het kauwen (Saturnus) en daardoor het opwekken van de spijsvertering (Maan) geeft het alom bekende kauwgum gebruik in deze sport aan.

Een sport van hollen en stilstaan.Voetbal fungeert ook als bindmiddel men wil ergens bijhoren (Kreeft).

Nederland valt als land onder het teken Kreeft hetgeen ook duidelijk te zien is op het wereld toneel. Van het nederlands elftal zijn de wisselvallige kenmerken van het teken Kreeft meer dan bekend.Duitsland daarentegen valt onder het teken Schorpioen, waar het venijn in de staart zit, de winst in de laatste speelminuut binnenhalen is hun tegenstanders grootste vrees.

Horoscoop 1e voetbalclub, 24-10-1857 om 12.30 uur, te Sheffield