De sporter…

Elke horoscoop, dus iedere sporter, is uniek.Toch zijn er overeenkomsten bij sporters, waarom doet de een aan wielrennen en een ander aan zwemmen, weer een ander aan hardlopen en waarom doen sommigen aan deze drie sporten tegelijk?

Natuurlijk zijn, bij de sporter, de atletische mogelijkheden een goede hart-long capaciteit en daarmee de vermogens zoals VO2 max. van allereerste belang.

Maar het specifieke talent voor de verschillende takken van sport is astrologisch duidelijk aantoonbaar.

Uit een ruim scala aan analyses blijkt de fysieke persoonlijkheid mede bepalend en kenmerkend te zijn voor de aanleg van de verschillende takken van sport.

De fysieke persoonlijkheid met zijn temperament wordt uitgedrukt door het ascendantteken en de heerser of medeheerser van de ascendant, alsmede de aanwezigheid van planeten in het eerste huis en eventuele aspecten op de ascendant. De heerser is de planeet die bij het betreffende teken hoort.

Het ware karakter van iemand wordt uitgedrukt via de positie van de zon. In de volksmond is dat dan het sterrenbeeld van die persoon.Sporters vallen, net als andere mensen, onder alle sterrenbeelden en zijn dus wat dat betreft geen uitzondering. De analyses van het onderzoek geven een lichte meerderheid te zien bij de beweeglijke tekens. Logisch en voor de hand liggend gezien de behoefte aan actieve en mentale beweging bij deze tekens.

Maar zoals gezegd; de overeenkomstige fysieke persoonlijkheid van sporters wijzen vaak naar dezelfde tak van sport.Voor een uitgebreid inzicht zie mijn boek: “Sport onder Kosmische invloed, een astrologische kijk op wielrennen en andere sporten…”
Voor meer informatie over mijn boek kunt u terecht in het menu onder de kop “boek”.

Norbert Poels op het WK in Lissabon, Portugal