Sport onder kosmische invloed…
 
“Sport onder kosmische invloed, met als subtitel “astrologische kijk op sporten”.  

Sport onder kosmische invloed geeft een astrologische kijk op de sport en de sporter. Sport specifieke aspecten worden beschreven en astrologisch verklaard. In mijn passie voor beiden ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar astrologische overeenkomsten bij topwielrenners. Die vond ik. Vervolgens ben ik analogische verbanden gaan leggen tussen de tak van sport in relatie tot de dierenriemtekens. Zo zijn bij verschillende sporten enkele dierenriemtekens prominent. De astrologische aspectenleer, van Mellie Uyldert, gaf vervolgens een specifieker inzicht in de kwaliteiten van de individuele sporter. Sportkenmerken zoals het natuurlijke uithoudingsvermogen, balgevoel, herstelvermogen, spieropbouw en spierwerkingen zoals bijvoorbeeld, explosiviteit of  juist het dieselachtige karakter hiervan werden daarmee duidelijk.De zogenaamde mysterieuze krachten in de sport worden zo deels bloot gelegd. Door deze benadering is het mogelijk om de sporter al in een vroeg stadium te ontrafelen en daardoor een versnelde kijk te krijgen op het talent.

“Sport onder kosmische invloed” , auteur Theo Bos, is verkrijgbaar in de boekhandel.ISBN-13:978-90-77751-45-9 NUR 721. Uitgever Fallstaf Media, Alkmaar

Recensie tekst zoals die door NBD/Biblion is gepubliceerd:
De franse astroloog Gauquelin heeft ooit eens ontdekt dat bij veel sportkampioenen regelmatig de planeet Mars domineerde. Het is aardig dat Nederlandse auteur zich verdiept heeft in de horoscopen van topwielrenners. Ook is hij bij andere takken van sport dierenriemfactoren gaan vergelijken. Na een korte inleiding over de horoscooptekening, tekens, huizen en planeten worden eerst de fysieke eigenschappen van de sporter onder de loep genomen. De fysieke persoonlijkheid met zijn temperament wordt vooral uitgedrukt door het ascendantteken en de heerser ervan. Daarna analyseert hij de algemene sportkenmerken van de tekens. Op dezelfde wijze worden zon, maan en planeten in de tekens bekeken. Dan komen in dit verband huizen, aspecten en de ascendant aan bod. Na de theorie veel horoscopen van sporters: wielrenners als Coppi, Merckx, Zoetemelk, Armstrong, Boogerd, Boonen, Van Moorsel, tennissterren Graf en Williams, allemaal aardig geanalyseerd. Ook schaatsers, voetballers, zwemmers en boksers worden nog bekeken, maar dan in mindere mate. Achterin vinden we een goede literatuur- en woordenlijst. Al met al een boeiende verhandeling over een onderwerp waar nog niet veel over geplubiceerd is. Johan Berenschot.
De sportspecifieke astrologische beschouwingen worden gestaafd door horoscoop en astrologische beschrijvingen van bekende sporters, zoals:
 

Wielrennen
Fausto Coppi, Jaqcues Anquetil, Gino Bartali, Eddy Merckx, Lucien van Impe, Peter Winnen, Michael Boogerd, Erik Dekker, Tom Boonen, Pieter Weening, Leontien van Moorsel, Theo Bos, Kai Reus, Norbert Poels, Wout Poels, Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Miguel Indurain, Lance Armstrong, Jan Ullrich, Tom Steels Joseba Beloki, Oscar Freire, Oscar Sevilla, Stijn Devolder, Yaroslov Popovitsj, Andrei Kashechin, Alejandro Valverde, Damanio Cunego, Thomas Dekker, Alberto Contador, Niels Scheuneman, Rob Ruygh
Schaatsen
Jan Bos, Evert van Benthem, Sven Kramer en Ireen Wüst
Voetbal
1e voetbalclub, Johan Cruijff, Marco van Basten
Boksen
Cassius Clay, Joe Frazier, George Foreman

 

4 reacties to “Boek”

 1. on 07 Jun 2007 at 10:03 pmHarrie Heinen

  Geachte heer,

  Graag zou ik meer informatie willen over het boek “Sport onder kosmische invloed”.
  Dit eventueel voor gratis publicatie in mijn website WIELERSPORTBOEKEN.

  Indien mogelijk a.u.b. een duidelijke foto van de cover.
  Een korte inhoudelijke beschrijving, zoals …
  plaats en uitgever, Jaar, aantal pagina´s, hoogte boek, ISBN, foto ja/nee.

  In afwachting dank ik u heel hartelijk.

  Met vriendelijke groeten,

  H.J.M. Heinen

  Peter Schunckstraat 146

  6418xe Heerlen

  Nederland

  e-mail: wielersportboeken@wanadoo.nl
  http://www.wielersportboeken.nl
  http://www.wielersportboeken.be